Saturday, July 24, 2010

:. Jurang Suasana .:

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang..

Sudah sekelian lama rasanya tak melakar sesuatu di sini..Sememangnya kewajipan yang melebihi dari masa yang ada.. Banyak perkara perlu disusun atur pelaksanaannya mengikut kepentingan..hasilnya blog ini mesti dibiarkan buat sementara waktu..:)

Sekarang saya telah menyambung karier sebagai pelajar secara rasmi..Tapi sememangnya kita adalah pelajar setiap masa; Mengambil pengajaran dan pelajaran dalam setiap suatu yang berlaku…

Secara rasminya, kini saya telah menyambung pengajian di Kolej Mara Kulim. Alhamdulillah..secara totalnya sememangnya jurang suasana yang ketara berbanding tempat pengajian saya sebelum ini. Menghadapi realiti ‘inilah masyarakat sekarang’ menghasilkan reranting dari segi pemikiran dan tindakan. Tanpa ilmu,kefahaman dan keyakinan mana mungkin mampu meredah jurang ini dan itulah yang sedang saya alami.. Dalam proses mencari dan membentuk diri..

Sebenarnya, prisip hidup mesti jelas agar wasilah yang dilalui fokus menuju pengakhiran yang dirancang..

Kalam ini hanyalah sekadar mukaddimah setelah penutup yang sekian lama…InsyaAllah pena ini akan sentiasa melakar..berusaha istiqomah dengan tinta hidayah Allah..

..Salam Syaaban menuju Ramadhan~.. Wassalam..

”Ya Allah, janganlah Engkau biarkan kami membuat keputusan sendiri walau sekelip mata mahupun masa yang lebih singkat dari itu..Tunjukilah kami..” Amiin..


~InsyaAllah~


2 comments:

syahira ariff said...

salam,ainin,KMK tu matrik ker?
kenal tak iylia syazwanie?dia study kat sana

Kembara said...

wsalam..syah,
a'ah matrik..
hylia syazwanie? ntahla..knal ke tak..nanti sy try cari.
dy kwn awop ker?