Tuesday, August 25, 2009

~ Persinggahan Fikrahku..

Salam mahabbah buat semua saudara seaqidahku...moga kita msh lg dbwh payungan rahmat dan redha Ilahi. Juga msh teguh dgn tatacara kehidupan kita..iaitu Islam.Syukur kehadrat Ilahi kerna msh lg mengizinkan kita menggunakan nikmatNya wlau sring kali kita mlupakanNya namun ketahuilah Allah x pernah mlupakan hamba2Nya..Subhanallah.

Duhai diri dan sahabat,
Dlm kehidupan ini telah kita lalui hari2 dgn penuh knikmatan dan kesenangan...dan kadang2 Allah senantiasa mngingatkan kita dgn ujian2 sbg tanda kasih yg teramat kpd hambaNya.

Diri dan sahabt,
Betapa ksh nya Allah kpd kita..wlaupun kita sering mlupakannya, sring m'ingkari perintah Nya, sering juga kita menzahirkn kasih kita kpd insan lain shg kasih kpdNya kita abaikn.. kadang2 ketentuanNya kita persalahkn padahal itulah yg t'baik utk kita kerna Allah lbeh tahu apa yg terbaik utk hambaNya cuma kita yg buta utk mnilai hikmah Allah, kerna kita sntiasa dkaburi dgn nikmat dunia yg smntara shg mlupakn kpd Pencipta nikmat...

Duhai diri dan shbt yg inginkn Rahmat Allah..
Selawt dn slm kpd junjungan mulia dan kekasih Allah dan kita-Rasulullah SAW dan para shbt bgnda yg ttp utuh setia brd dccnya dlm menegakkn klmh tauhid yg kini mnjd pegangan kita...sluruh umat bgnda..tanpa pengorbanan kalian, tiadanya kemuliaan kami iaitu Islam, tiadanya kami kenali Pencipta alam ini, terima kash yg x thingga..

Duhai diri dn shbt2ku..
Alhamdulillah, skrg kita dberi ksempatan utk brd dlm bln mulia ini, Ramadhan. Sama2lah kita merabut pluang utk m'gapai redhaNya...

No comments: